måndag 21 januari 2013

Barngulag


Redan på 1980-talet skrev Der Spiegel om Sverige, där polis och socialtjänst flyttar barn utan grund och associerade till strafflägren i Gulag. De svenska myndigheternas hantering av barn har fortsatt och förvärrats.
Vi mammor vädjar till alla bloggande vänner – inte bara de som skriver om utsatta barn – att uppmärksamma nedanstående namninsamling. Snälla, sprid den vidare!

Det har nu gått 100 dagar utan att barnen fått träffa sin misshandlade mamma:
”Victor, Sara och Amelia, som är mellan 4 och 6 år, tvångshämtades den 11 oktober 2012 hos sin mamma av en socialsekreterare från pappans kommun, som aldrig hade träffat varken mamman eller barnen. Socialtjänsten begärde också förstärkning av två poliser. Barnen omhändertogs helt utan förvarning, utan ytterkläder eller gosedjur. Mamman fick inte ens säga farväl. Sedan flögs de 100 mil bort för att placeras hos sin våldsdömde pappa som de är livrädda för.”

Länk till namninsamlingen:

I Göteborg flyttades en flicka till en missbrukare och barnet fick inte alls träffa mamman på nästan tio månader; idag träffas de varannan söndag i några timmar. Mamman förvägrades att skicka julklappar till flickan.
En annan flicka i Göteborg sitter utan kontakt med någon från moderssidan sedan fjorton månader tillbaka, mamman har ålagts med kontaktförbud och får inte ens skriva till flickan.

Våra barn behandlas sämre än krigsfångar, som enligt Genèvekonventionen bland annat har rätt till att ta emot brev och paket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar