Statistik
Polisanmälda våldtäkter mot personer under 18 år ökar

Mellan 1995 och 2008 ökade antalet polisanmälda våldtäkter mot personer under 18 år kraftigt.

17 100 sexualbrott polisanmäldes (2011)

98 procent av dem som misstänks för sexualbrott är män (2010)

26 procent av sexualbrotten sker i offrets eller gärningspersonens hem (2008)

Källa: BRÅ

4 kommentarer:

 1. skrämmande att se attt den sk gula tråden som står för barn under 6 år, ökar. dom får ju enligt sveriges lag inte ens tala för egen person. trots att de förhörs från ålderna v knappt 2 år fyllda. så lämnar de uppgifter av bevis. men de räknas ej?. hur går det ihop. mao så kan alla som de vill göra som de vill för de räknas ej eller mellan 0-6 år ? fattar ej? mvh m
  så då kan alla göra som de vill med barnen mellan 0-6 års ålder? slå,kränka,dränka,smeka, tvinga,penetrera,bränna,osv vad tog lagen om aga vägen? detta är mycket värre ju.

  SvaraRadera
 2. En mycket viktig kommentar! Så varför förhörs så unga barn då? Ett spel för gallerierna?!
  Det går att se att barnmisshandeln är ganska konstant fram till 2005, sen ökar den vilket sammanfaller med propositionen för en ny vårdnadsreform som gick igenom 2006. Efter det ökar barnmisshandeln dramatiskt, med över 200%.(!) fram till förra året. Kan det vara den nya socialpolitiken som är orsaken till att barnen drabbas så hårt? Med skrivningar i vårdnadsutredningar (se "Om oss") kan en förälder misshandla sitt barn så illa att mamman vägrar lämna ut, vips så har våldsverkaren ensam vårdnad. I så fall har de grymmaste föräldrarna bäst chanser...

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja precis! sådana familjer finns det många av. där mammor som vägrat lämna ut sina barn till våldsverkare trots att de gång på gång sökt och vädjat hjälp från vår sk samhällsskydd genom sociala myndigheter. så har dessa mammor och framför allt barnen förlorat. när kommer barnen någonsin "tala" igen tro? haft nyligen på tråden en liten flicka på knappt 13 år som släppte sin tystnad: hon hade en ålder där hon kunde skriva och berättade att pga av en förälder som förgripit sig på henne och varit våldsam så hade flickan idag ett självskade beteende. socialpolitiken har ej kunnat ta till sig dessa uppenbara uppgifter och falerat i sin uppgift att skydda de svaga i samhället! finns mkt mer att jobba på där rent politiskt.

   Radera
  2. Det är just för dessa barn som vi måste få en förändring. Det måste vara alldeles förfärligt både för flickan och mamman. I tredje världen är Sverige noga med att se att ekonomiska satsningar går till kvinnor först och främst - för det ger bäst och långhsiktigare resultat. De investerar i barnen, till skillnad från de flesta män.
   Sverige borde investera i mammorna för att få en livskraftig utveckling - inte förstöra för dem.

   Radera