lördag 13 april 2013

Ny vandring för barnvänner


Som utmärktes av kontemplation och samtal. Vi delade också ut pamfletter. Samtalet rörde sig om den svåra situationen för barn och ungdomar idag. Hur rättslösa de är. Vad blir konsekvenserna när vuxenvärlden sviker?

Det är viktigt att inte ge upp. Hoppet måste leva. Därför är det fantastiskt när man läser om sådana personer som Sofia Rapp Johansson. Hon besitter den eftansträvansvärda kombinationen av själslig styrka och klokhet. Och kämpaglöd.

Det var väldigt lugnt på Gustav Adolfs torg. Tre blomkrukor hade man chansat på att ställa ut som prydnad, trots frostnätterna. Vårblommor som i det bistra klimatet varken växer eller ger upp. Som befinner sig i ett status quo. Ungefär som barnen som socialen placerat hos missbrukare och våldsmän. De som inte fick växa. Som fick sin barndom raserad. På grund av felaktiga beslut.

Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad.”

2 kommentarer:

  1. Bra att ni inte ger upp! Fortsätt bara- vill verkligen peppa er.

    Kanske en demo utanför biografen där Jakten går, den danska filmen där män har bestämt att småflickor ljuger och att som tar dom på allvar är hyteriska. Detta sker utan analys. Allas sympatier hamnar hos den misstänkte och det är skicklig manipulation

    SvaraRadera
  2. Vi gör det här för barnen - vi lyssnar på dem och vi är inte tysta. Vi tycker det är viktigt.
    Tråkigt att höra om filmen, det var nytt för mig. Men det märks hur skickligt det manipuleras i samhället - eller vad sägs om en barnidol i hallickmundering med som uppträder med halvnakna flickor och teckningar på kvinnobröst...

    SvaraRadera