lördag 16 mars 2013

Barnvänner vandrade


Solen sken från en klarblå himmel, då barnvännerna vandrade från tingsrätten i Göteborg. Barn lider något oerhört i Sverige idag, de tvingas till en förälder som har svåra missbruksproblem, allvarlig psykisk ohälsa, våldsmän etc. Myndigheterna begår grymma övergrepp då de tar bort den friska föräldern och låter barnen på heltid vistas hos en destruktiv förälder.

På samma sätt som mödrarna på Plaza de Mayo sörjde sina barn, har vi också sorg. De halade flaggorna på Gustav Adolfs torg speglade det vi känner.
Vi diskuterade hur situationen kunnat bli så illa för barnen. I Argentina var det den fruktade diktatorn Jorge Videla som kidnappade barn från oliktänkande och placerade dem hos regimvänliga familjer.

I Sverige är det också politiskt. I årtionden har lobbygrupper verkat, bland annat den så kallade Pedofila Arbetsgruppen (PAG). En flathet från de som arbetar med barnaärenden och en vilja att ta den enklaste vägen för att slippa kölhalas offentligt av papparättshaveristernas bidrar säkert till den svåra situationen för barnen.

I Göteborg har barn placerats i de mest fruktansvärda miljöer under lång tid. Barnen får svåra symptom, men det verkar inte spela någon roll hur illa barnen mår, de tvingas kvar. Barndomen trasas sönder. Barnens ursprung och identitet raderas effektivt av socialen – helt emot Barnkonventionens artiklar, men helt i diktator Jorge Videlas anda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar