lördag 2 februari 2013

Jubileum för barnvänner


Idag har vandringarna för barnens rätt till en trygg uppväxt pågått i ett halvår. Våra förebilder, de argentinska mödrarna på Plaza de Mayo, vandrade i åratal och fick hem 105 barn. Anknytningsföräldrar har alltför länge skrämts till tystnad – med hot om att förlora sina barn, så det är dags att öppet prata om situationen, det vill säga att barn placeras på heltid hos våldsmän, som de ibland knappt ens känner. Situationen är alltjämt så att många mödrar vill vara anonyma, medan andra tycker att det är så viktigt att det kommer fram att de tar mod till sig att vara frontfigurer.
Vandringen utgick från Göteborgs tingsrätt som brukligt. Tillståndet har uteblivit och därför var vandrarna särskilt noga med att till punkt och pricka följa vad som gäller enligt Ordninglagen. Rutten gick sedan vidare längs kanalen ner mot Kungsportsplatsen, där fler vandrare anslöt. Det fanns en nyfikenhet bland allmänheten, några stannade och pratade och diskuterade bland annat de svenska påföljderna för sexbrott mot barn. Samstämmigt var att de straff som utdöms är alldeles för milda.
Vi fick också en insikt i att många av de personer som sitter på psykiatriska kliniker idag har en bakgrund som brottsoffer i barndomen. Idag handlar socialtjänsterna barnfientligt när de placerar barn hos våldsmän. Lidandet för barnen är svårt att beskriva med ord och förfarandet renderar enorma skattepengar.
Vandringen avslutades traditionsenligt på Gustav Adolfs torg, där gruppen vandrade i vänstervarv.

1 kommentar:

  1. Allt fler mammor/föräldrar tar kontakt med oss och delar sin tragiska historia med oss. rent geografiskt finns den här samhällsproblematiken i hela Sverige och verkar inte upphöra , om vi inte vågar oss ut och berätta. för det är sant att ju fler vi är ju starkare blir vi och vår förhoppning är ju att sprida så mycket kunskap så det når ända upp till regeringen. där makthavarna kan sätta stopp för detta galenskaper som brukas på vår barn.

    SvaraRadera