tisdag 19 februari 2013

Blind okunskap regerar...



Idag pratas det mycket om anknytningsföräldern i media. Det är något som AB Söderstöd helt har missat vilket är mycket anmärkningsvärt med tanke på att de anlitas i barnaärenden och då borde verka för barnens bästa.
Maria Hällström är VD för AB Söderstöd, som använder sig av omoderna och barnfientliga metoder. De jobbar enligt PAS-agendan och tvingar barn kvar hos en förälder som är omvittnat farlig för barn. Den trygga anknytningsföräldern hörs över huvud taget inte...
Som exempel kan nämnas ett ärende där BUP:s specialistmottagning vittnat om, att om barnet över huvud taget skulle träffa fadern, så måste det vara skyddat. AB Söderstöd tar skygglapparna på och låtsas som om ”allt är bra” hos förövar-föräldern.
Vi anknytningsföräldrar känner ju till hoten, rädslan för psykopaten. Hur känner då inte ett barn? Hur ska ett barn våga säga något annat? Va?!
Det vore intressant att se vilka pengar som är inblandade i detta ärende, vi vet ju sedan tidigare att psykologer skott sig bra på att försvara förövare. Den enda anledningen för pappan att barnet inte ska träffa den dokumenterat enastående mamman är ju naturligtvis rädsla för att sanningen ska komma fram. Barn berättar när de är trygga. Och det genomskådar inte Maria Hällströms AB Söderstöd.
Vi får hoppas att utbildningsnivån ligger på ett annat plan hos den socialtjänst som handhar ärendet så att AB Söderstöds utredning förpassas dit den hör hemma - papperskorgen.

Istället för att ägna oss åt ålderdomlig och förlegad syn på barnaärenden som Maria Hällströms AB Söderstöd, ser vi framåt och följer med i utvecklingen:

En förgrundsfigur för barnens väl har under flera år varit Eva, också känd som Mark-mamman. Hennes kunskap om barn är gedigen, hennes kamp för barnen enastående. I följande klipp berättar hon om barnen, som i en trygg miljö berättar att de längtar till sin anknytningsförälder / sina anknytningsföräldrar. Hon förklarar vidare att ju längre barn hålls åtskilda från anknytningsföräldern / föräldrarna, ju större skada tar barnen.

För att ytterligare hålla oss á jour inom barnaärenden så citerar jag några rader ur en dom från Attunda tingsrätt, 2013-02-12. Nämndemannen visar på ett tydligt framåtperspektiv i samklang med internationell rätt för barn med följande skrivningar:

”Lagtext och lagförarbeten föreskriver att den förälder som exemplevis gjort sig skyldig till våld, antingen mot barnet eller mot den andre föräldern, inte ska anses vara lämpad som vårdnadshavare. Barnets bästa ska vara avgörande vid alla beslut om vårdnad, boende och umgänge, det är alltid barnets intresse som ska vara i fokus. Att majoriteten bortsett från våld och övergrepp i hemmet innebär alltid en mycket allvarlig risk för barnets fysiska och psykiska hälsa är enligt min mening inte förenligt med barnens mänskliga rättigheter.”

samt:

”...och att barnen inte ska tvingas till obevakat umgänge med den föräldern.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar