onsdag 21 november 2012

En internationell blogg


Vi är väldigt glada över det internationella intresset som finns för Mammornas blogg. Läsare från tre kontinenter hittar hit. Det är både viktigt och glädjande. Viktigt för att det kan förhindra att myndighetsförfarandet som vi har i Sverige sprider sig till andra länder. Det kan också visa på det hyckleri svenska politiker bedriver när de påstår sig värna barnen i internationella sammanhang.

Nyckeln heter information. Att prata om det, att ta upp saker till ytan. Sverige har en lång tradition av att mörkläggningar. På sjuttiotalet briserade den så kallade ”Bordellhärvan”. Offren behandlades mycket illa av myndigheterna och har ännu inte fått upprättelse. Samma män som var med på den tiden fortsätter att förneka och mörklägga i medierna. Jag tror det är en av anledningarna till att vi idag har en välutvecklad dementiapparat när barn utsätts för brott och mot allt förstånd tvingas obevakat till förövaren.

Det finns fler lik i garderoben. Under samma årtionde som bordellhärvan, blomstrade en pedofillobby upp, PAG. På grund av medborgarnas förfäran och kritik var de tvungna att lämna rampljuset. Idag kan vi se att de har varit mycket framgångsrika. På ett mycket fegt sätt använde de sig av RFSL som plattform som ju företräder en utsatt minoritet och deras rättigheter. RFSL har inte gjort upp med sitt förflutna. Förslag har funnits på att arkiven ska öppnas för att ge journalister tillgång till materialet, men styrelsen har valt att fortsätta mörkläggningen.

Vi har väldigt många ryska läsare, som vi välkomnar till bloggen. Vi har nyligen satt in googles översättnings-verktyg i rullisten till höger för att underlätta för läsare med annat språk. Ryssland har valt en annan väg än Sverige. De skyddar sina barn. Sexuell propaganda till barn har förbjudits. Jag tycker det är bra. Låt barn vara just barn!

4 kommentarer:

  1. Jag tackar för länkningen till mitt inlägg om PAG, mycket hedrande! Det har inte blivit så mycket respons från hbt-rörelsen och RFSL, jag måste ta tag i och följa upp det. Det finns unga hbt-personer idag som har svårt att tro på att det här har hänt, men det måste verkligen fram i ljuset. Vänliga hälsningar AK Granberg!

    SvaraRadera
  2. Tack själv, glad att det finns något att länka till! Märkligt att man inte hittar så mycket mer på internet om PAG, men de vill väl inte att det ska dras fram i ljuset? I Rauschers och Mattssons "Makten , männen och mörkläggningen står en del om PAG i 2004-upplagan i första kapitlet. Paul Hollenders film Pelle Polis som går att se på internet tar också upp det. Synd att den inte visats i SVT.

    SvaraRadera
  3. De som skrivit mest om det här under åren är ju Suspicio, verkligen beundransvärt och en viktig insats. När jag själv tog upp det senast hörde en ung man av sig som var aktiv i RFSL och han förklarade för mig att "PAG är en myt, det har aldrig funnits nån sån grupp". Jodå, sa jag, de stod med i utskicken jag själv fick som ny medlem i RFSL i början av 80-talet, de hade ju sin c/o-postadress hos dem! Det visar ju hur väl man har dolt spökena i sin garderob. Fortfarande är arkiven stängda. 2003 lades en motion om en vitbok och fri tillgång för forskare till all dokumentation, men den avslogs och sen har det inte hänt just nånting. Bara att kämpa på!

    SvaraRadera
  4. Det vore ju väldigt bra om det här kommer upp i ljuset. Hoppas ni är några som kan "dra fram det". Man får höra så mycket när man fördjupar sig i den här världen. Är det möjligt att det sitter PAG-are på maktpositioner idag? De hade bl a en "lärargrupp" och ville förändra folks inställning till pedofili (källa:Pelle Polis, film).
    Var den unge mannen som hörde av sig till dig naiv, eller förnekade han PAG av andra skäl? Sån't väcker frågor.
    Det vore intressant att följa upp hur det går med vitboken. Sverige har en lång historia av mörkläggning av pedofili. Och det verkar bara sprida sig bland myndigheterna.

    SvaraRadera