lördag 13 oktober 2012

En exklusiv skara...

...kvinnor och män demonstrerade idag i Göteborg. De demonstrerade eftersom mammor fråntas sina barn efter att på goda grunder anmält missförhållanden hos pappan. De utsätts för kränkande behandling av socialtjänst, domstolar och polis. Barnen får en uppväxt i misär; hos missbrukare, pedofiler och psykopater.

Mammorna får inte berätta för myndigheterna om hur illa barnen far hos den skadliga föräldern. Gör de det är risken stor att de förlorar vårdnaden. Vittnesmålen är fruktansvärda. Mammorna vittnar om barn som regredierar och börjar krypa när de ska till pappan. De kissar på sig, får problem med magen och diarréer som inte sköts hos förövare och leder till skinnflådda skinkor. Bland annat.

- Ännu en vandring för era barn...
- Ja, detta är fjärde vandringen, men idag demonstrerar vi. Vi har fått tillstånd att vandra sträckan mellan tingsrätten och Gustav Adolfs torg. Det blir mer legitimt så här, och vi tagit ännu ett steg i rätt riktning.
- Ni går i vänstervarv runt torget och är samtliga klädda i svart. Vill du kommentera det?
- Vi har sorg. Det går inte att sätta ord på den saknad vi känner efter våra barn. Vi är deras mammor. Hur ser deras liv ut, hur känner de? De är avskurna från sin släkt och deras identitet försöker myndigheterna radera ut genom att hålla oss åtskilda. De kan tro att vi har svikit dem. Men vi finns här och kämpar för dem varje dag.

- Jag ser att du har med dig en barnmössa...
- Ja. Vi mammor har många saker till våra barn som väntar på att få användas. Den mössan söker sitt barn.

6 kommentarer:

 1. Kränkningar mot mödrar och barn sker inte bara ifrån social och domstolar eller andra byråkrater,utan även från andra delar av samhället som förskolor och skolor .
  Jag träffar mammor varje dag som berättar hur dåligt de blir behandlade ,mobbade inte bara barnen utan mobbning trakassering ,specielt när det uppstår problem att barnen behöver extra hjälp i skolan det är inte så ovanligt att mödrarna blir orosanmälda och att skolor bollar över problem som uppstår till socialen de känner att de gjort allt och får en guldstjärna i boken
  utan att röra ett finger,något för att samarbeta eller tillmötesgå familjens behov.
  Synsättet mot ensamstående ofta fattiga mammor ,föräldrar som tar ett stort ansvar och knappt kan arbeta för att vabba ,passa tider hämta lämna,gå på möten allt ansvar ,de pekas ut indirekt av pressen för att barnen får lägre betyg ej kommer in på gymnasiet ,även moderns fel att barnen har neurologiska sjukdomar,att barnen blir mer oupfostrade hos ensamstående m.m
  Att samhället i landet hjälper dessa föräldrar på ett adekvat sett är inget jag har erfarenhet av under 30 år jobbande på skola och ensamstående flerbarnsmamma.
  I samma stadsdel bor en mamma som förlorade sin son ,hon fick en depression på B.B ,födde ensam på Sjukhuset ,hjälpen var att personal larmade social som gladeligen omhändertog barnet.
  Ingen hjälp och stöd till den lilla familjen nej hon lämnades ensam med ett telnr till sjukhuskurator att ringa vid hemgången.
  Idag är hon gift med en man som tar ansvar och har fått fler barn hon hör till respekterade övre medelklassen och har kärnfamilj ,men hon får aldrig sonen trots detta tillbaka,han mår så bra i sitt fosterhem säger de,fosterfamiljen får all stöd och hjälp En ganska kraftig ersättning för att ta hand om fosterbarnet varje månad och ytterligare slkort ,kläder skor ersättning träningar ,resor,m.m.
  Omhändertaganden av små barn från mödrar vid bland annat vårdnadstvister är ett brott mot mänskliga rättigheter och att det sker här i landet är alarmerande 2012 ,detta förekom tidigare på 1900talet och många barns liv blev förstörda och även deras mammors liv splittrades identitet ,vuxna barn har försökt att få ersättning och upprättelse och få de ansvariga i socialtjänsten inför rätta men det har varit omöjligt.
  Jag hoppas att denna typ av demonstrationer kommer hit till Stockholm att det sprider sig i landet ,något måste göras .
  Ni har mitt fulla stöd.
  Callinia Cold


  SvaraRadera
 2. Tack för dina exempel på hur samhället sviker mammor. Det är glädjande att höra om mamman som lyckades resa sig efter en svår tid, det var inte nödvändigt att ta sonen från henne. För de som inte förmår ta till sig lidandet för mor och son och eventuellt fler inblandade kan ju se till kostnaderna.
  Tänk om mamman hade fått en riktig hjälp i stället under den svåra tiden? I Sverige har man inga problem att se att bistånd som går till mödrar i fattiga länder snabbt genererar bättre levnadsvillkor; går biståndet till männen blir utveckligen inte alls densamma. Anledningen är att mammor satsar på sina barn.
  I Sverige lägger myndigheterna ner miljontalskronor bara på en pedofilpappa, det enda det genererar är förfall och depravation och ännu mer psykiska besvär för barn och ungdomar.
  Vill du komma i kontakt med mammor och sympatisörer i Stockholm kan du sända kontaktuppgift i en kommentar som vi inte publicerar. En demonstration är ingen svår sak, men vi svenska är ovana. Vi provgick lite innan vi ordnade tillstånd. Det enda som behövs är någon som tar tag i det och lite envishet;-)

  SvaraRadera
 3. Bra kämpat! Jag vet att ni är många och jag hoppas fler ansluter sig och demonstrerar. Ju fler mammor som vågar stå upp och gå ut och protestera desto större sannolikhet att ni slutligen blir lyssnade på. Det här har pågått i 20-30 års tid och det blir inte bättre. Så länge barn tvingas att bo eller umgås med sina förövare är Sverige inte rättssäkert för barn och det måste ske ändringar på många olika plan. Börja med handläggarna som låter sig manipuleras av förövarna. Sedan domstolarna som släpper inte galningar som LHS att vittna till förövarnas fördel.

  //SJT

  SvaraRadera
 4. Tack för din peppande kommentar! Vi hoppas på att fler ansluter sig till vandringarna och demonstrationerna. Det verkar som om ganska många känner till att barn tvingas bo med förövare - men det måste ut till ännu fler!

  SvaraRadera
 5. Inte är de bättre i Jönköping. Min före detta förföljde mig genom socialtjänsten t.o.m när jag väntade barn utöver vårt tidigare barn. De skrämde mig genom hot att göra en abort. Jag var livrädd.

  De tryckte ner mig verbalt.

  I sju års tid trakasserade de mig trots att jag var den enda som tog ansvar för vårt barn.

  Framförallt ett antal kvinnliga socialsekreterare skulle alltid motarbeta, säga emot allt jag sa och de visste så mycket bättre, allt jag gjorde var fel och det var synd om pappan trots att ständigt svek vårt barn.

  Det är en mardröm att vara utsatt av samhället i form av mobbning.

  Ni talar om bistånd, till den här pappan som inte rörde inte finger att ta hand om vårt barn gav kommunen bistånd till och likaväl en god man.


  Jag tror ändå domstolarna kan tänka klarare dvs. logiskt men ändå med empati till skillnad från socialtjänsten.

  Man kan undra vilka typer av personligheter som söker till socialtjänsten.


  Ni är så modiga!

  SvaraRadera
 6. Tack för din berättelse! Det är verkligen tragiskt att höra att du blivit så illa behandlad, vi har hört flera liknande historier - det handlar om ren pennalism ibland. Det är mycket pengar som används för att hålla dessa pappor "under armarna". Det vore intressant att se vilka belopp det kan handla om. Vi hoppas att det en dag ska gå att gör en djupdykning i vilka kostnader som är förknippade med detta förfaringssätt. Tyvärr hjälper det inte att peka enbart på barnens och mammornas lidande.
  Sen handlar det nog mycket om att socialtjänsten har svårt att backa och erkänna att de har gjort fel.

  SvaraRadera